19e Nationale Spoedzorg Congres
Welke goede voorbeelden zijn er om de kwaliteit en efficiëntie van de acute zorg te verbeteren? Hoe kunnen we het nieuwe Kwaliteitskader spoedzorgketen implementeren? En hoe gaan we om met de stijgende werkdruk? Deze (en andere) vragen staan centraal op het 19e Nationale Spoedzorg congres op 8 november 2018 in Utrecht.
Goede voorbeelden
De acute zorg dient de komende jaren antwoord te geven op de toenemende, steeds complexere vraag rond de zorg van spoedeisende patiënten. Van groot belang daarbij is goede samenwerking tussen ambulancezorg, huisartsen, huisartsenposten, Spoedeisende Hulpafdelingen en Ggz-crisisdiensten. Via meerdere rondes met doelgroepgerichte workshops en diverse flitspresentaties wordt besproken wat we kunnen leren van deze ‘good practices’ en hoe ze geïmplementeerd kunnen worden.
Onderwerpen
Op het congres 8 november komt een groot aantal onderwerpen aan de orde, zoals:
- Welke goede voorbeelden van samenwerking tussen aanbieders van acute zorg staken erboven uit het afgelopen jaar?
- Wat is het ideale implementatietraject voor meer samenwerking? Welke professionele- en logistieke afspraken zijn hierbij nodig?
- Hoe kunnen we het nieuwe Kwaliteitskader Spoedzorgketen goed implementeren?
- Wat kunnen we in de Nederlandse praktijk leren van het Israëlisch hulpverleningsmodel bij aanslagen?
- Welke digitale ondersteuning is er nodig om de samenwerking tussen melder, meldkamer ambulancezorg, ambulance, triagist huisartsenpost en SEH te faciliteren?
- Wat doe je als partijen in een regio niet tot een spoedzorgketen komen?
Meer informatie
Wilt u meer informatie over het 19e Nationale Spoedzorgcongres op 8 november 2018 in Utrecht? Klik dan hier voor het programma, alle info en de sprekers. Tot en met 8 september is er een vroegboekprijs van € 295 (btw-vrij). Daarna zijn de deelnemerskosten € 325 (btw-vrij). Accreditatie is aangevraagd. Het congres wordt georganiseerd door de Guus Schrijvers Academie.