Communicatie
-
Tell JamesRegio: Brabant Midden-West-Noord"Speech to text app, om administratieve last ambulancehulpverlener te reduceren. De ritbon wordt als het ware ingesproken.
1. Statusupdate: project even op hold gezet vanwege meerdere redenen. Het valt niet uit te sluiten dat dit project komt te vervallen. Technisch moeilijk om een goed product te ontwikkelen."
2. Statusupdate: nog niet stevig genoeg om daadwerkelijk mee te werken. Betrokken commerciële partij heeft toezeggingen gedaan die ze nog niet waar kunnen maken.- Contactpersoon: Chris Bruggeman (c.bruggeman@ravbrabantmwn.nl)
- Partner(s): RAV Brabant Midden-West-Noord, Tell James
- Doorlooptijd: Najaar 2022 - stopgezet
- Meer informatie: Contactinfo website
-
HIGH-5 (Emergency Care with 5G: Improvement of Handover and Information transfer for Good Hospital treatment in critical patients with video connection (5G)Regio: Ambulance AmsterdamHet primaire doel van dit project is het verder verbeteren van de communicatie tussen het pre-hospitale ambulance team en opvang team in het ziekenhuis door directe 5G ondersteunde video-verbinding waardoor beide teams beter:
- informatie kunnen overdragen;
- medische expertise beschikbaar maken ter voorbereiding voor de opvang aan de hand van de informatie vanuit het ambulance team;
- beter teamgevoel kunnen ontwikkelen, uitwerken en benadrukken (drempelverlaging en wederzijds vertrouwen);
- op termijn de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie te verkennen, bijv. voor automatische verslaglegging en onderzoek.
Het uiteindelijke doel is het sneller starten van de juiste behandeling en hierdoor een daling van mortaliteit en morbiditeit. Verder is het doel om de acute zorg keten efficiënter te maken en een reductie van de gezondheidszorg kosten te realiseren en zo de acute zorg beter beschikbaar te maken. Als laatste hebben we als doel om door deze pilot praktische en belangrijke ervaring op te doen met 5G in de gezondheidszorg en daarna een schaalbaar digitaal platform te creëren naar andere ziekenhuizen zodat continue verbeter cycli overal gefaciliteerd kunnen worden. Daarmee kunnen ook klinische trials beter worden uitgevoerd in deze complexe klinische setting.- Contactpersoon: Margriet Cederhout (mcederhout@ambulanceamsterdam.nl)
- Partner(s): Ambulance Amsterdam, Amsterdam UMC, KPN Health
- Doorlooptijd: Planning start pilot tweede kwartaal 2024 - afronding eind 2025
- Meer informatie: Contactinfo website
-
Live Beeldverbinding met de Trauma kamer van het level 1 ziekenhuis in de regioRegio: TwenteWe zijn aan het onderzoeken hoe we de vitale functie en de live toestand van de patiënt zichtbaar kunnen maken op de traumakamer. Sneller de patiënt op de juiste plek en consultatie voor behandeling. Door gebruik te maken van reeds bestaande systemen en Push To Talk kan er een verbinding direct vanaf het incident of vanuit de ambulance opgestart worden.
- Contactpersoon: Arrand Klein (a.klein@ambulanceoost.nl)
- Partner(s): Ambulance Oost, Medisch Spectrum Twente Enschede
- Doorlooptijd: -
- Meer informatie: Contactinfo website
-
I-Tel AlertRegio: IJssellandBij CODE alarmering direct ook ziekenhuizen en huisartsenposten automatisch alarmeren om extra druk bij centralisten weg te nemen zijn we bezig om een extra scenario I-TEL te maken die gekoppeld is aan een CODE alarmering en die de CRICO van ketenpartners, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten al vanaf start van de alarmering automatisch te alarmeren. Zo zijn deze direct meegenomen in de berichtgeving met het verzoek om direct hun eigen betrokken afdelingen in te lichten dat er een groot incident gaande is in de regio en besteld vervoer wellicht minder wordt en ze rekening dienen te houden met zelfverwijzers. Tevens dat ze niet moeten gaan bellen met de Meldkamer Ambulance maar zsm bericht krijgen dat er een LCMS GZ bericht klaar staat met alle info en ze daarin ook hun Medische Behandel Capaciteit van dat moment kunnen doorgeven.
- Contactpersoon: Stephan ten Have (s.tenhave@ambulanceijsselland.nl)
- Partner(s): Ambulance IJsselland
- Doorlooptijd: -
- Meer informatie: Contactinfo website
-
Ontwikkeling en implementatie van Push To Talk (PTT) met ketenpartners binnen zorgcoördinatieRegio: IJssellandPush To Talk is uitgerold in de ambulancezorg en binnen zorgcoördinatie wordt het nu breder ingezet onder de ketenpartners om direct inzet, communicatie met ketenpartners mogelijk te maken.
- Contactpersoon: Stephan ten Have (s.tenhave@ambulanceijsselland.nl)
- Partner(s): Ambulance IJsselland, Ambulance Oost en ketenpartners Medrie, VVT en Dimence (GGZ)
- Doorlooptijd: Inmiddels gestart, maar er is (gezien sommige projecten uit meerdere fases bestaan) nog niets concreets te zeggen over een einddatum
- Meer informatie: Contactinfo website
-
Push To Talk (PTT)Regio: TwentePush To Talk wordt gebruikt voor de dagdagelijkse aansturing van de eenheden. Push To Talk is het systeem waarmee eenheden met de dispatcher kunnen spreken, met andere eenheden of met het Mobiel Medisch Team.
Push To Talk is een communicatiesysteem wat beheerd wordt door de RAV's. Er kunnen daarin verschillen zijn in de gebruikte apparaten. Maar door de standaardisering van Push To Talk wordt er gebruik gemaakt van dezelfde gespreksgroepen en verkorte kiesnummers, waardoor alle aangesloten regio's op Push To Talk met elkaar kunnen communiceren. Het ondersteunt zowel één-op-één gesprekken als groepscommunicatie. Hierdoor kunnen teams efficiënt samenwerken, zelfs op afstand. Naast spraak kan Push To Talk ook multimedia-informatie verzenden, zoals foto's, video's en tekstberichten.- Contactpersoon: Arrand Klein (a.klein@ambulanceoost.nl)
- Partner(s): Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, RAVU, Ambulance Gelderland Midden, Ambulance Gelderland Zuid, Huisartsen organisaties in Twente
- Doorlooptijd: -
- Meer informatie: Contactinfo website