Handige info & documenten
Binnen de ambulancezorg wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. AZN heeft haar voorkeur uitgesproken dat onderzoek zoveel als mogelijk aansluit bij de onderzoeksagenda.
AZN vindt het belangrijk om kennis te delen over het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en doet dit onder andere door een jaarlijkse landelijke wetenschapsdag te organiseren. De webinars, die komen uit de wetenschapsdag 2020, kunnen beginnende onderzoekers op weg helpen.
Handreiking onderzoek doen in de ambulancezorg
Onderzoek uitvoeren doe je nooit alleen, is uitdagend maar bovenal is onderzoek uitvoeren leuk en brengt de medewerker, de RAV maar bovenal de patiënt verder! Deze handreiking kan ondersteunend zijn voor onderzoekers bij het doen van onderzoek in de ambulancezorg. Het bevat handvatten en geeft richting bij het zelf doen van onderzoek of in het begeleiden van een (beginnend) onderzoeker.
Het is een dynamisch document, dus mochten er aanvullingen zijn, laat het de wetenschapscommissie weten via: wetenschapscommissie@ambulancezorg.nl.
Handreiking AVG en dataverwerking tijdens onderzoek in de ambulancezorg
Onderzoek kan op het gebied van de AVG en dataverwerking ook best lastig zijn. Deze handreiking is bedoeld als ondersteuning voor onderzoekers bij het doen van onderzoek in de ambulancezorg. De handreiking maakt inzichtelijk wat er allemaal komt kijken op het gebied van de AVG en dataverwerking en biedt handvatten bij het zelf doen van onderzoek of bij het begeleiden van een (beginnend) onderzoeker. De handreiking is ontwikkeld door de wetenschapscommissie ambulancezorg, in afstemming met RAV-medewerkers en is een aanvulling op de handreiking Onderzoek doen binnen de ambulancezorg.
Het is een dynamisch document, dus mochten er aanvullingen zijn, laat het de wetenschapscommissie weten via wetenschapscommissie@ambulancezorg.nl.