Nieuwsberichten
Lees hier het laatste nieuws over onderzoek in de ambulancezorg. Hoe kun je meedoen? Welke onderzoeken lopen al? Wat zijn de ervaringen van andere onderzoekers? Welke gremia zijn er en waar kun je voor welke vraag terecht? Lees alle nieuwsberichten op een rij.
11 november 2024 - De rol van de klinisch epidemioloog en researchverpleegkundige in de ambulancezorg
Nancy van der Waarden, klinisch epidemioloog en verpleegkundig specialist bij Ambulance Rotterdam-Rijnmond, en Marcel Durieux, researchverpleegkundige en ambulanceverpleegkundige bij Hecht RAV Hollands Midden, spelen een sleutelrol in het doen van kwalitatief en relevant wetenschappelijk onderzoek. In dit interview vertellen ze over de meerwaarde voor de ambulancezorg, voor de RAV én voor zichzelf als professional.
30 mei 2024 - Contactpersoon Onderzoek: hét aanspreekpunt voor onderzoek binnen elke RAV
Ben jij als ambulancezorgprofessional geïnteresseerd in onderzoek? Dan is de contactpersoon onderzoek binnen jouw RAV je eerste aanspreekpunt. Carien van Well (Kijlstra Ambulancezorg, RAV Fryslân) en Remco Ebben (RAV Gelderland-Midden) zijn contactpersoon onderzoek en vertellen je hier in dit artikel graag meer over.
18 september 2023 - Het Kennisplatform onderzoek stimuleert kennisdeling en samenwerking
Het Kennisplatform onderzoek in de ambulancezorg faciliteert kennisdeling en samenwerking tussen ambulancezorgprofessionals en onderzoekers, met als doel het bevorderen van onderzoek in de sector. Het platform brengt diverse groepen mensen samen, waaronder praktische ambulancezorgprofessionals en academisch geschoolde onderzoekers, om kennis te delen en hoogwaardig onderzoek te stimuleren.
18 juli 2023 - Onderzoek stimuleren voor de beste patiëntenzorg
Wetenschappelijk onderzoek in de ambulancezorg is cruciaal. Om de kwaliteit van de ambulancezorg te verbeteren en om evidence-based beslissingen te nemen. De Wetenschapscommissie speelt een belangrijke rol als het gaat om onderzoek doen in de ambulancezorg.
4 mei 2023 - Onderzoek in de ambulancezorg doet ertoe!
Goede, veilige en evidence based ambulancezorg is essentieel. Wetenschappelijk onderzoek draagt hier aan bij. Want met de inzichten en resultaten wordt de evidence base van de ambulancezorgverlening versterkt én kan de ambulancesector zich verder professionaliseren.